30 вер. 2011 р.

Святкуємо!

Святкуємо!
Хоч і називається він Днем бібліотек, але, насправді, це День бібліотекаря теж. Бо що таке бібліотека без нас? Просто книгосховище. А з нами – це живий, пульсуючий, теплий організм, що кожного дня зростає, розвивається, змінюється.
В нашій бібліотеці святкування розпочалося ще на початку тижня. Сьогодні – вихідний (для читачів), тож основні заходи вже відбулися і було їх багато. На урочистих зборах – вітали, нагороджували кращих працівників, вшановували ветеранів. Відкрили виставку світлин «Життя як книга» і визначили переможців однойменного фотоконкурсу. Познайомили з роботами молодих фотохудожників Романа Віленського та Сергія Кирлиці. Фотовернісажем та книжковою виставкою відзначили 975-річчя першої літописної згадки про Спаський собор у Чернігові. Презентували книгу «Листи Олексія Кониського до Іллі Шрага»(на засіданні клубу «Краєзнавець»). Традиційно в ці дні запис до бібліотеки був безкоштовним, боржникам – прощали борги, новачкам влаштовували екскурсії по «невідомій бібліотеці», знайомили з поличкою «буккросингу». Хтось прийшов спеціально, подивитись на чудові виставки: вишитої ікони А. Ляшенко, книжкової ілюстрації О.Кошеля; взяти участь у майстер-класі відомого різьбяра М.Панька… Але найцікавішою, на мій погляд, подією тижня стала PR-акція «Я люблю свою бібліотеку».  Бібліотекарки вийшли на вулицю з рекламою бібліотечних послуг. Весела, яскрава юрба відразу привернула увагу перехожих. Дівчата вручали кульки з назвою акції, буклети, флаєри, програми свята всім охочим. А таких було дуже багато!
Мої колеги зараз у Гомелі, на гостинах у білоруських колег. А я там була не дуже давно, на семінарі. Тож і пишу це повідомлення. Із великим задоволенням всіх поздоровляю! Будьмо здорові, щасливі і багаті!