12 черв. 2012 р.

Виставка в бібліотеці...для кого?

     Одним з найбільш цікавих творчих завдань для бібліотекарів, де можна на повну розвернутись фантазії це виставки, але на жаль, чи то ми не звикли, чи як завжди щоб було «скромненько» але виходить...«щось ніяке в кутку».  І тому інтерес серед відвідувачів викликає лише виставка нових надходжень, а усі тематичні експозиції, як правило, приречені на невдачу. Дуже шкода, тому що організувати будь-яку тематичну виставку означає провести колосальну роботу… а вона потім простоює не поміченою десь у кутку. Хоча саме книжкова виставка є засобом розкриття інформаційних ресурсів книгозбірні, її візитною карткою, відображаючи стиль бібліотеки і творчі можливості персоналу, чому ж відшукати дійсно цікаві виставки так важко? Що стримує бібліотекарів відійти від сіренького стандарту? А можливо варто подивитися бібліотекарям  на виставки очима користувача?









2 коментарі:

  1. Три раза прочитала ваш пост. Но так и не поняла - предлагаемые выставки это хорошо или плохо? И вообще,хорошо бы знать своих героев, а то сплошная анонимность.

    ВідповістиВидалити
  2. А Ви як думаєте, це гарні виставки? З погляду бібліотекаря, мабуть не дуже...кожен вирішує сам - відходити від стандарту чи працювати й далі без напрягу. Але користувачам би такі виставки у бібліотеці сподобались)))))

    ВідповістиВидалити