2 лист. 2011 р.

Крокуємо по "Бібліомосту"

26 жовтня у центральній районній та дитячій бібліотеках м. Городні було урочисто відкрито пункт публічного доступу до Інтернету в рамках програми „Бібліоміст”.
На урочисте відкриття завітали голова райдержадміністрації А.М. Лавський, голова районної ради Г.Г. Примак, заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань П.А. Буйний, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації О.Є. Биховець, регіональний представник програми «Бібліоміст» Ю.М. Усович, завідуюча науково-методичним відділом обласної бібліотеки ім. В.Короленка О.А. Сльозка, керівники установ та організацій міста.
Майже рік минув, відколи Городнянська централізована бібліотечна система стала переможцем конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету». За цей час вона отримала та підключили до мережі Інтернет 10 сучасних комп’ютерів. А також необхідні до них комплектуючі: сканери, принтери, веб-камери, навушники, щоб користувачі бібліотек мали якісний та швидкий доступ до Інтернету. Та найголовніше, що ця послуга абсолютно безкоштовна. Не маєте вдома Wi-Fi – мерщій до бібліотеки!
Під час відкриття Городнянського пункту доступу до Інтернету відбулася відео-презентація бібліотеки, підкріплена музичним супроводом, і пробна скайп-конференція з представницею київського офісу «IREX» Наталією Беляєвою. І, на відміну від народного вислову, перший млинець таки вдався. Прямий бібліоміст Городня — Київ пройшов просто блискуче!
На черзі відкриття подібних пунктів у Вокзал-Городні і Тупичеві. Ще п’ять новеньких сучасних комп’ютерів чекатимуть своїх користувачів. З безкоштовним Інтернетом світ стає ближчим, особливо для сільського населення.
За матеріалами директора районного радіомовлення Є.ЛЕМЕШКО.
                                                       
                                                                     
                                                                               
                                                                               


                                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар